Lakkok fafelületre

Vizes bázisú akril lakk.
Termék színe / kiszerelése
Bruttó ár4.340 Ft
Nettó ár3.417 Ft
Válasszon variációt
Leírás

BASF és DOW Chemical Company (Németország) által gyárott akril kötőanyag, valamint funkcionális adalék bázisú lakk. Száradás után átlátszó, nagy teherbírású, valamint elasztikus felületet képez. Szagtalan és nem tartalmaz oldószereket. Ellenáll az időjárási viszonyoknak és az UV sugárzásnak. A lakk függőleges felületen nem folyik meg.

Alkalmazás

Asztalos- és bútoripari termékek, forgácslap, MDF, padló, parketta, rétegelt lemez, valamint egyéb fafelület védő és dekoratív felületének létrehozására alkalmazható. 
Bel- és kültéren egyaránt alkalmazható.

Kiadósság 8-10 m2/l

Kiszerelések: fényes/matt 2 L

A felület előkészítése

A felületet meg kell tisztítani minden olyan szennyeződéstől, ami gátolja a tapadást: por, zsír, olaj, stb. A faanyag nedvességtartalma nem lehet több mint 12%.

A munka végzése

A lakkot ecsettel, hengerrel, valamint hagyományos vagy airless festékszóróval javasolt felvinni a felületre. Ecset használata esetén az első réteget a fa mintázatával párhuzamos irányban kell felvinni, ezután a következő rétegek merőlegesen kell, hogy legyenek felvíve egymáshoz képest. A legjobb eredmény elérése érdekében a lakkozást 3 rétegben javasolt végezni. A faanyag porozitásának függvényében a felületet 1:10 arányú lakk-víz oldattal érdemes alapozni. A lakkrétegeket 180/240 finomságú csiszolópapírral javasolt csiszolni. A lakk száradási ideje 2 óra (csiszoláshoz 4-5 óra). A felület lakkozás után 12 órával járható és 5 nap után bútorokkal is terhelhető. A munkálatokat csak +200C feletti hőmérséklet és 50% körüli páratartalom mellett ajánlott végezni. 

Tárolás

A lakk +5°C és +30°C közötti hőmérsékleten, közvetlen napfénytől távol tárolandó. Felhasználási idő: a gyártás idejétől számítva 12 hónap.


Az alábbi képeken 2 réteg lakk látható (puha) fenyő lécen alkalmazva:

Lakk fafeluletre bemutatas 3

Lakk fafeluletre bemutatas 5

 

Kosár

 x 

Felhasználói fiók

barion logo